Božićna radionica barista u hotelu Radisson Blu Resort Spa&Wellnes

U sklopu projekta “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split” 14. prosinca održana je božićna radionica barista u hotelu Radisson Blu Resort Spa&Wellnes. Radionicu je organizirala Hrvatska gospodarska komora u suradnji s predstavnicima hotela, za učenike Turističko- ugostiteljske škole i učenike SS „Braća Radić“ Kaštel Štafilić.

Planirana radionica sastojala se od izrade bezalkoholnih koktela koje je izrađivao barist i koktel majstor Ivan Balić koji godinama radi u Radisson Blu hotelu, a istodobno se i neprestano usavršava na dodatnim edukacijama.

Učenici su na početku susreta imali priliku razgledati novoobnovljeni prostor bazena i wellness okruženja. Nakon toga im je pružena mogućnost obilaska predsjedničkog apartmana koji se nalazi na vrhu hotela, s kojim su učenici bili oduševljeni.

Nakon kratkog obilaska najzanimljivijih područja hotela uslijedio je radni dio, radionica barista.

Radionica se sastojala od izrade dvaju bezalkoholnih koktela te jednog detox koktela, koji je primjeren učeničkom uzrastu.

Učenicima je na zanimljiv način ispričana povijest koktela te su uvedeni u svijet sastojaka koktela gdje su dobili uvid u najčešće sastojke, omjere u kojima se miješaju te ostale detalje koji mnogo toga mogu promijeniti u okusu koktela.

Svi učenici na radionici dobili su isprintane recepte koktela te prigodne božićne poklone.