Održana radionica na temu “Sveti Nikola”

24. studenoga 2022. godine u sklopu Savjetovališta RCK i u suradnji s vanjskim stručnjakom za djecu s teškoćama u razvoju iz Centra za autizam – Mirnom Carević, održali smo kreativnu radionicu u pomoćnom (TES) razredu 1.i. Tema radionice je bila Sveti Nikola budući da nam se bliži obilježavanje tog blagdana koji je djeci toliko drag.

Na početku radionice smo zajedno pročitali kratku pjesmicu o Svetom Nikoli te ju kroz razgovor i pitanja obradili. Učenici su zainteresirano i veselo sudjelovali u razgovoru budući da im je to tema koja im je dosta bliska i blagdan kojem se vesele. Pitali smo ih znaju li tko je bio Sveti Nikola i zašto se taj blagdan obilježava darivanjem djece i bližnjih. Nakon što smo porazgovarali i educirali se, započeli smo kreativni dio radionice.

Kolegica Mirna i rehabilitatorica Mia Senkić su pripremile materijale za izradu ukrasnih čizmica koje su učenici sami izrezivali, bojali, lijepili i ukrašavali raznim ukrasima u tom duhu. Svaka čizmica je bila prekrasna i unikatna, te su učenici svoje čizmice ponijeli kući.