Edukacija za podršku rada Karijernog centra

Mirta Ramljak, voditeljica Karijernog centra, i Mia Senkić, voditeljica obrazovanja djece s teškoćama, prisustvovale su koordinacijskom sastanku te edukaciji za podršku rada Karijernog centra 10. i 11. listopada 2022. Edukaciju je držala vanjska stručnjakinja Matilda Karamatić Brčić u prostorima Sveučilišta u Zadru.

Prvi dio bio je teorijski te se odnosio na načelne smjernice karijernih centara s primjerima dobre prakse u nekim zemljama inozemstva te kod nas. Nadalje, nakon navedenog prikaza voditeljica Karijernog centra precizirala je dosadašnje aktivnosti koje su se provodile unutar Karijernog centra, uključujući plan i program za tekuću školsku godinu, kako bi se zajedno detektirali prostori za poboljšanje. U istom cilju provedena je SWOT analiza na primjeru cijelog Regionalnog centra kompetentnosti kao vježba.

Ostatak vremena bio je posvećen raspravi i diskusiji na tragu svega iznesenog s razradom detaljnog plana za daljnje aktivnosti koje će biti monitirane sukladno projektnim zadacima.