Održani Dani obrazovanja i karijere i Dan otvorenih vrata

Završena je trodnevna manifestacija Dani obrazovanja i karijera i Dan otvorenih vrata održana u suradnji sa TZ grada Splita u sklopu Mjeseca gastronomije i manifestacije “Štorije’o spize”.

Prvi dan manifestacije održan je 22.10.2022. na Splitskim Prokurativama pod nazivom “Kad narastem, bit ću… chef”. Veliko hvala TZ grada Splita koja svojom bezrezervnom podrškom u organizaciji manifestacija otvorenog tipa daje izvrstan primjer našim učenicima, turistima i cijeloj lokalnoj zajednici.

Slijedeća dva dana manifestacije protekla su u malo ozbiljnijoj atmosferi u prostorijama Tehnološkog parka Spinit: za okrugli stol i panel raspravu na temu “Danas mentori, a sutra poslodavci” nedostajalo je vremena. Respektabilno društvo ovog okruglog stola načelo je rasprave o ključnim temama iz turističke domene o kojima će se još dugo pričati.

Veliki broj učenika i poslodavaca imali su priliku za neposredan susret u sklopu Sajma karijera koji je uslijedio. Nadamo se uspješnoj suradnji u budućnosti!

I treći dan manifestacije pod nazivom “Ključ za pravi odabir studija” protekao je u dinamičnom ritmu. Druga grupa panelista- sudionika okruglog stola ispred prepune dvorane učenika- uskoro studenata, branili su svoje pomalo i različite stavove o nastavku obrazovanja, ali uz konačni jedinstveni zaključak da je čovjek ključ uspjeha u turizmu.

Nakon panel rasprave uslijedilo je predstavljanje 16 visokih učilišta i najava za reprizu ove uspješne manifestacije u proljeće 2023.

Hvala svim sudionicima bez čije podrške ova manifestacija ne bi bila moguća: chefovima, panelistima, poslodavcima, predstavnicima visokih učilišta i iznad svega našim dragim učenicima!