Sudjelovanje na međunarodnom sajmu Gast 2023.

U sklopu projektnih aktivnosti kroz projekt Uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva planirano je predstavljanje na sajmovima vezanih za spomenuti sektor. FitSplit RCK predstavio se na Sajmu Gast zakupom izložbenog prostora sa ciljem promocije zanimanja i cjeloživotnog obrazovanja. Naši učenici i nastavnici u suradnji s renomiranim stručnjacima proveli su niz atraktivnih aktivnosti namjenjenih javnosti u cilju promocije deficitarnih zanimanja iz sektora turizma i ugostiteljstva.

Učenici ugostiteljskih zanimanja naše škole su aktivno sudjelovali u programu 27. Međunarodnog sajma Gast kroz tri dana 8 – 11 ožujka 2023. Učenici 3.g, 3.d i 4.d razreda uveličali su svečano otvaranje sajma Gast pripremivši pikantne zalogaje i prigodne koktele pod mentorstvom nastavnika Karmele Lelas, Elene Grassi i Andre Bana.

Na svečanom jelovniku bili su canapei s namazom od bučinih sjemenki, muškatne tikve, humusa, pesta od špinata i badema te kokteli s vodkom i bijelim rumom. Nakon otvaranja učenici 3.g razreda pripremili su za posjetitelje sajma rižot s gljivama i mladim špinatom. Drugog dana sajma učenici 2.h razreda pod vodstvom mentora Ronalda Topalovića pripremali su rižote sa škampima i gorgonzolom te škampima, mladim špinatom i svježim sirom.

U popodnevnim satima održala se promocija Plavog koktela koji je osmislio barmen Jure Vojković za udrugu Autizam 365 koje su spravljali učenici 2.f, 3.j i 4.j razreda pod mentorstvom nastavnika Vedrana Bauka. U petak je održan masterclass chefa Fabrizia Vežnavera koji je uz pomoć učenika 3.j razreda pod mentorstvom prof Karmele Lelas pripremao teleći rižoto. U publici su bili učenici 1.d i 1.h razreda koji su imali nešto drugačiju teorijsko pokaznu vježbu.