Na sjednici Vijeća učenika predstavljen Karijerni Centar i Savjetovalište RCK

Sjednica Vijeća učenika Turističko- ugostiteljske škole Split održana je u srijedu, 5. travnja u 13:00.

Cilj provedenih aktivnosti bilo je predstaviti Vijeću učenika Turističko- ugostiteljske škole Split osnovani Karijerni centar i Savjetovalište RCK „Mogu i hoću“ u sklopu projekta Uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split.

Vijeću učenika predstavljen je cilj stručnog tima koji se odnosi na praćenje i usmjeravanje karijera učenika te podizanje njihove motivacije i samopouzdanja.

Usluge koje Karijerni centar nudi odnose se na individualno i grupno karijerno savjetovanje i profesionalno usmjeravanje, pregled životopisa i motivacijskog pisma, radionice te kreiranje portfolija za svakog učenika kojim će se pratiti razvoj vještina potrebnih za rad u struci. Vijeće učenika također je upoznato sa Savjetovalištem koje djeluje unutar Karijernog centra u kojemu učenici i roditelji mogu dobiti podršku i pomoć.

Na kraju sastanka predstavnici Vijeća učenika dobili su promotivne letke na kojima se nalaze kontakt podatci Karijernog centra te su upoznati na koji način nam se mogu obratiti za pomoć i podršku.