Dani adventa RCK FitSplit

Završili su Dani adventa RCK FitSplit u trajanju od 28.11.-3.12. 2022. održani u prostorima restorana Velum koji nam je za tu prigodu ustupio na korištenje prostore kuhinje, sale za postavljanje koreografija 4 tipizirana restorana, kao i prostora za izlaganje i prezentiranje aktivnosti.

Cilj ove manifestacije bila je promocija zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva kroz prizmu održive budućnosti u turizmu i prezentiranje rada RCK FitSplit. Dokazali smo da održivost u turizmu za nas nije samo floskula, nego stvarnost koja se provodi kroz niz aktivnosti implementiranih u odgojno- obrazovni sustav u sklopu provedbe Uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Kroz 5 dana punih zanimljivih aktivnosti koje su učenici naše Turističko-ugostiteljske škole Split uz pomoć partnerskih škola odradili sa osmijehom i na vrhunskom nivou dokazali smo da se naša održiva budućnost gradi na čvrstim temeljima. Osim eno-gastro ponude, učenici naše škole i partnerskih škola su predstavili uzvanicima i razne projekte, proizvode i suvenire na kojima vrijedno rade tijekom godine.

5 dana vrhunski pripremljene i poslužene tradicionalne hrane pomno složene u slijedove po preporuci vrhunskog chefa Hrvoja Zirojeviće, a prema receptima koji su se generacijama prenosili sa koljena na koljeno i sve boje Dalmacije pretočene u koktele sa potpisom Jure Vojkovića, obilježili su ovu manifestaciju.

U sklopu manifestacije organizirana je i Sajam malih izlagača za vrijeme kojega je velikom broju lokalnih proizvođača, OPG-ova, uljara i vinara pružena prilika predstaviti svoje nagrađivane proizvode kao nužnu kariku za održivost turima RH.

Ponosni smo na naše učenike i strukovne nastavnike, koji su kroz suradnju sa renomiranim chefovima iznijeli cijeli projekt, od sastavljanja menija, preko pripreme i spremanja hrane i slastica do posluživanja vina koja su se pažljivo uparivala uz svaki slijed jela.